Femeia cea păcătoasă

din  “Cuvântări împotriva anomeilor. Către iudei”
Ed. IBMBOR – 2007

Au adus aceia aur? Adu şi tu curăţenie sufletească şi trupească şi virtute!

Au adus aceia tămâie? Adu şi tu rugăciuni curate, tămâierile cele duhovniceşti!

Au adus aceia smirnă? Adu şi tu smerenie, inimă înfrântă şi milostenie!

Femeia cea păcătoasă s-a curăţit de toate păcatele ei apropiindu-se o clipă de Hristos; iar când iudeii cleveteau că Hristos a primit-o şi i-a dat o atât de mare îndrăznire, lor le-a închis gura, iar pe ea a slobozit-o după ce a izbăvit-o de toate păcatele ei şi după ce i-a lăudat râvna .

– De ce?

– Pentru că femeia cea păcătoasă s-a apropiat cu inimă fierbinte, cu suflet înflăcărat şi cu credinţă clocotitoare; s-a atins de acele sfinte şi sfinţite picioare, despletindu-şi părul, slobozind din ochi izvoare de lacrimi şi vărsând mirul.

Cu ochii cu care i-a ademenit pe bărbaţi, cu aceia a pregătit leacurile pocăinţei.

Cu ochii cu care a întraripat privirile celor desfrânaţi, cu aceia a plâns.

Cu buclele de păr cu care pe mulţi i-a înlănţuit spre păcat, cu acelea a şters picioarele lui Hristos.

Cu parfumul cu care pe mulţi i-a omorât, cu acela a uns picioarele Domnului.

Şi tu, dar, cu acelea cu care ai mâniat pe Dumnezeu, cu acelea fă-L iarăşi îndurător.

L-ai mâniat cu răpirea de averi? Cu ele împacă-L! Dă înapoi cele răpite, celor pe care i-ai nedreptăţit, şi mai dă şi altele pe deasupra, şi spune ca Zaheu: „ întorc împătrit faţă de cât am răpit”  .

L-ai mâniat pe Dumnezeu cu limba şi L-ai ocărât cu multe ocări? Potoleşte-L tot cu limba, înălţând rugăciuni curate, binecuvântând pe cei ce te ocărăsc, lăudând pe cei ce te grăiesc de rău, mulţumind celor ce te nedreptăţesc.

Acestea n-au nevoie de multe zile, de mulţi ani, ci numai de voinţă! Se săvârşesc într-o singură zi! Depărtează-te de desfrânare, îmbrăţişează virtutea, pune capăt păcatului, făgăduieşte să nu-l mai săvârşeşti, şi ţi-e de-ajuns spre apărare!

Te încredinţez şi-ţi garantez că dacă fiecare din noi, care păcătuim, ne depărtăm de păcatele de mai înainte, şi-I făgăduim lui Dumnezeu că într-adevăr n-avem să ne mai lăsăm cuprinşi de ele, Dumnezeu nu ne va mai cere altceva mai mult în apărare.

Căci este iubitor de oameni şi milostiv; şi cum doreşte să nască femeia pe care o apucă durerile naşterii, aşa doreşte şi Dumnezeu să-Şi reverse mila Lui. Păcatele noastre însă Îi pun piedică.

7 thoughts on “Femeia cea păcătoasă”

 1. nu stiu cum de am intrat pe acest site ,dar stiu un lucru ca DUMNEZEU mi-a raspuns la framintarile mele ,si eu am pacatuit la fel ,si am promis sa nu mai pacatuiesc niciodata ,asa sa imi ajute ,DUMNEZEU ,si zic din toata inima mea ,DUPA VOIA TA DOAMNE SA SE FACE MINTUIREA MEA SI IERATREA PACATELOR MELE .

 2. Doamne ISUSE HRISTOASE fiul lui Dumnezeu si Dumnezeul nostru:
  auzi-ma
  asculta-ma
  iarta-ma si ajuta-ma sa nu mai pacatuiesc ,ceeace-mi doresc din toata inima .
  Ajuta-ma Doamne sa fac voia ta ,caci asta-mi doresc din toata inima.
  Asa sa-mi ajute Dumnezeu si-l rog sa-mi matuiasca toate pacatele,ce le-am facut cu si fara voia mea.

 3. Cautat detalii despre cartea parintelui Nicolaie si am gasit acest site.Ma bucur ca l-am gasit si am citit mai multe articole.
  E adevarat si drept ce sa spus dar si foarte greu de infaptuit pentru mine.
  Mi-am propus din toata inima sa nu mai gresesc si din mila lui Dumnezeu nu am mai avut tentatii pacatoase.

 4. numai buna-vointa sa avem si cu toata sinceritatea sa venim spre Adevar si totul este posibil. credinta adevarata este cea care se traieste, de accea ne cere inima. Insa noi daca venim spre Dumnezeu cu vorba cea dinafara si nu cu cuvantul cel dinauntru ce credem ca vom obtine? Daca mergi si cumperi paine dai moneda de schimb si nu poza cu banul. La fel si aici , se vine cu trairea reala nu cu vorba goala.

 5. si eu am pacatuit si ma rog la dumnezeu si la isis hristos si la fecioara maria k sa ma ierte de pacatele mele si IARTA-MA,doamne miluieste pacatoasa mea!!

 6. si eu am pacatuit si ma rog la dumnezeu si la isus hristos si la fecioara maria k sa ma ierte de pacatele mele si IARTA-MA,doamne miluieste pacatoasa mea!!

 7. vreau si eu sa gasesc un raspuns despre o problema: eu si sora cumnatei mele putem avea vreo relatie?va rog sa’mi raspunde’ti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *