HRISTOS a izgonit din Imparatia cerurilor oameni care facusera minuni si profetisera

HRISTOS  a izgonit din Imparatia cerurilor oameni care facusera minuni si profetisera.

EL spusese:

“22.  Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23.     Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ”

Nici pe fecioare nu le-a tinut de rau pentru credinta lor sau pentru invatatura lor. Nu! Le-a alungat din camara de nunta din pricina vietii lor prihanite, a neomeniei si cruzimii lor.

Si pe omul cu haina murdara nu l-a aruncat legat afara de la nunta pentru ca nu-i era credinta dreapta, ci pentru ca viata ii era murdara si prihanita.

Iar pe cei carora le poruncise sa se duca in focul gatit diavolului si ingerilor lui nu i-a trimis acolo pentru ca isi pierdusera credinta, ci pentru ca nicicand nu miluisera pe cineva.

Putea Pavel sa le aminteasca de toate acestea si de altele asemenea si sa le spuna: ” Nu vreau sa nu stiti voi, fratilor, ca toti acestia au avut parte si de botez. s-au impartasit si cu Sfintele Taine, au avut multa credinta, iar cunostinta le era desavarsita. Dar pentru ca viata nu le-a fost la fel cu credinta, au fost izgoniti din Imparatie si aruncati in foc”.

pagina 219

“Despre schimbarea numelor. Despre rabdare. Despre milostenie. Despre taria credintei. Despre propovaduirea Evangheliei”, Sfantul Ioan Gura de Aur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *