Esti nevrednic? Fii vrednic prin staruinta!

din “Despre schimbarea numelor. Despre rabdare. Despre milostenie. Despre taria credintei. Despre propovaduirea Evangheliei“, SFANTUL IOAN GURA DE AUR

Trebuie sa se roage totdeauna si neintrerupt si cel necajit, si cel vesel, si cel ce o duce rau, si cel ce o duce bine.

Cel vesel si cel ce o duce bine, ca sa ramana neschimbata veselia si bunastarea lor, si sa nu le piarda, iar cel necajit si cel ce o duce rau, ca sa vada si el o schimbare fericita si sa aiba liniste si mangaiere.

Ai o viata linistita? Roaga-te lui DUMNEZEU ca sa nu ti se tulbure linistea!

Vezi ca se ridicafurtuna? Roaga staruitor pe Dumnezeu sa abata de la tine viforul si sa faca din furtuna liniste.

Ai fost auzit? Multumeste ca ai fost auzit.

N-ai fost auzit? Staruie in rugaciune ca sa fii auzit.

Daca Dumnezeu amana uneori datul , apoi n-o face pentru ca te uraste, nici pentru ca Ii esti neplacut, ci pentru ca vrea, prin amanatul datului, sa te aiba mereu langa El, asa cum fac si parintii care-si iubesc copiii: acestia, ca sa ii poata tine mereu langa ei pe copiii zburdalnici, nu le dau indata ce cer.

N-ai nevoie de mijlocitori inaintea lui DUMNEZEU, n-ai nevoie sa mergi cale lunga si nici sa lingusesti pe altii.

De-ai fi singur, fara nici un protector, roaga tu singur pe Dumnezeu, si Dumnezeu iti va implini negresit cererea.

De obicei, DUMNEZEU nu-Si pleaca asa de usor urechea atunci candse roaga altii pentru noi, cat atunci cand ne rugam noi pentru noi insine, chiar de am fi plini de mii de pacate.

Esti nevrednic? Fii vrednic prin staruinta!

Ca si cel nevrednic poate ajunge vrednic prin staruinta, ca DUMNEZEU ne implineste cererile mai degraba cand e rugat de noi , decat cand punem pe altii sa-L roage pentru noi, si ca , adeseori amana implinirea cererilor noastre nu pentru ca vrea sa ne refuze, nici sa ne trimita cu mainile goale, ci sa ne dea si mai mari bunatati.

3 thoughts on “Esti nevrednic? Fii vrednic prin staruinta!”

  1. Este foarte adevarat ce scrie in acest articol m-as bucura sa fie mai multe comentarii la acest topic dar vad ca din pacate sunt prima si singura
    Pentru mine, DUMNEZEU este cel mai bun prieten este de asemenea un tata ceresc si ma comport in consecinta ca si cu un bun prieten ….poate chiar mult mai mult….nu ma rog numai ca sa imi dea ci ma rog ca sa ii multumesc ca exista alaturi de mine si ma face sa ma simt mandra cand imi acorda atentie..sunt multe de spus prea multe c s ale pot insirui aici…cuvinte de lauda si multumire

  2. dumnezeu este asa de mare ca nu ne dam seama.puterea rugacinii nu se poate masura neancetat sa/i multumim luidumnezeu .

  3. Ma frate trebuie sa fii foarte atent in afirmatiile pe care le faci. Daca noi am renunta chiar si pentru o perioada scurta de timp sa ne rugam pentru noi si sa ne rugam pentru altii, crezi ca Dumnezeu nu o sa il rasplateasca chiar si pe cel care nu se roaga pentru nimeni, nici macar pentru el? Ai grija la afirmatiile facute pentru ca in modul in care prezinti tu lucrurile de fapt nu inteleg altceva decat, ca, trebuie sa renuntam sa ne mai rugam pentru altii si sa ne rugam doar pentru noi pentru ca nu va ajuta la nimic Rugaciunea noastra cat de putina. Nu ai de unde sa stii cat de “mult” sau catde “putin isi apleaca Dumnezeu urechea asupra altora facuta pentru noi. Gandeste-te ca in cadrul Proscomidiei (premergatoare Sfintei Liturghii) preotul pomeneste in taina credinciosii rugandu-se pentru ei. Deci si staruinta altora te poate face vrednic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *