O monahie milostiva

O monahie milostiva, care se ducea din casa in casa si din magazin in magazin si cersea pentru saracii unui azil de batrani, a intrat intr-o zi casa unde erau adunati oameni multi care discutau, fumau si beau. Fara sa se tulbure si fara sa se gandeasca la altceva in afara de milostenia pe care o cerea, s-a prezentat cu simplitate si blandete in fata lor si cu liniste nemasurata a cerut milostenie pentru batranii ei parasiti.

Unul dintre cei prezenti, in ceasul in care maicuta intindea mana, i-a scuipat in palma cu toata batjocura. Aceea, fara sa se tulbure si fara sa arate nici cea mica neplacere, ii spune: “Asta a fost pentru mine”, si intinzand cealalta mana, adauga: “Acum da ceva si pentru saracii aceia”. Cel care a insultat-o nu se astepta la o asemenea lectie. Emotionat, a oferit mai mult decat au dat toti ceilalti, iar pilda buna a maicutei i-a devenit pricina pentru a-si schimba viata.

One thought on “O monahie milostiva”

  1. Slavatie Doamne! Preafrumoase cuvinte! Da Doamne sa traim si noi aceste cuvinte,sa salte si in inimile noastre aceste simtaminte sfinte! Da Doamne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *